V Ľubiši pri Humennom odštartovali projekt odkanalizácie horného Zemplína

21.11.2005 Humenné

Ľubiša/Humenné 21. novembra (TASR) - Projekt s celkovým rozpočtovým nákladom vyše 20 miliónov EUR, v prepočte 777,2 milióna SKK, zameraný na odkanalizovanie ...
Ľubiša/Humenné 21. novembra (TASR) - Projekt s celkovým rozpočtovým nákladom vyše 20 miliónov EUR, v prepočte 777,2 milióna SKK, zameraný na odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd 15 obcí v regióne horného Zemplína, odštartovali dnes v Ľubiši pri Humennom.

Na realizáciu projektu získala Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) a. s. , Košice z fondu ISPA finančné prostriedky, ktoré tvoria zhruba 60 % nákladov. Vyše 3 miliónmi EUR prispel štát a ďalších vyše 7 miliónov vložila do projektu Vychodoslovenská vodárenská spoločnosť. \"Vnímam tento projekt ako nesmierne dôležitý pre Ľubišu, Lackovce, Kochanovce, Udavské a v konečnom dôsledku aj pre Humenné. Na východnom Slovensku ma veľmi potešilo, že sa nám darilo pretláčať cez eurofondy veľmi významné ekologické projekty, akými sú povodie Tople, povodie Torysy a niektoré iné, \" uviedol pre TASR premiér Mikuláš Dzurinda, ktorý je na pracovnom výjazde na východe Slovenska. Dodal, že realizáciou projektu sa zlepší životné prostredie v danom regióne.
Projekt pozostáva z intenzifikácie čistiarne odpadových vôd v Humennom, ktorá si vyžiada vyše 6 miliónov EUR, kanalizačného zberača pre obec Ľubiša a kanalizácie v ďalších obciach. Súčasťou projektu je aj rekonštrukcia kanalizačnej siete na štyroch uliciach v Humennom. Stavba má byť ukončená v októbri v roku 2007.
 

Vyberte región